Cand am inceput cu acest proiect ne-am dat seama defapt cat de putine lucruri stim despre padure, in primul rand a fost necesar sa aflam ce specii sa plantam si pentru aceasta trebuia sa stim ce pamant avem sub picioare.

ph-ul solului, acesta indica cat de acid sau bazic este solul, majoritatea speciilor prefera solul neutru (intre 6,5 si 7,5), spre usor acid (6,0).
altitudinea si precipitatii, unele specii nu tolereaza caldura si seceta indelungata sau frig si cantitati mari de precipitatii.
textura solului, de la nisip la praf si argila, fiecare se comporta altfel si permite apei mai mult sau mai putin sa ajunga cu usurinta la radacinile copacilor.
salinitatea, cantitatea de saruri solubile in sol, in general, daca concentratia este mare, dauneaza plantelor si duce la erodare masiva.

Studiul geotehnic ne-a confirmat ca pamantul nostru este fertil si se bucura deja sa gazduiasca arborii tineri!

Dupa ce am analizat putin si padurile din imprejurimi ne-am decis sa plantam: Frasin (Fraxinus Excelsior, Fraxinus Pennsylvanica) si multiple feluri de Stejar (Quercus Robur, Quercus Rubra, Quercus Petraea, Quercus Frainetto) iar padurarii din zona ne-au invatat cat de des trebuie sa plantam (intre 3500 si 5000 de fire pe hectar).

Acum, in teorie, plantatul era deja o joaca, a mai ramas o intrebare importanta: "de unde sa luam puietii?". Noroc cu internetul, repede am gasit o sursa buna de puieti in jud. Dolj, mai exact in Dabuleni la dl. Inginer Iancu, si ne-am pregatit pentru plantat!